از آن جایی که تاثیر ابروها در زیبایی و جذابیت ظاهر قابل انکار نیست، بروز مشکلاتی مانند ریزش ابرو و شوره ابرو می تواند آزار دهنده و مختل کننده زیبایی صورت باشد. برای درمان شوره ابرو اول باید علت ایجاد آن را مشخص کرد تا بتوان به طور موثر تری شوره ابرو را درمان کرد.
برای درمان شوره ابرو در وهله اول بهتر است به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا با تشخیص علت ایجاد آن شما را در درمان کمک کند.
اما شوره ابرو نگران گننده نیست. شاید کنی زمان بر و خسته گننده باشد ولی با انجام نکاتی که گفته می شود و رعایت دستور های پزشک متخصص، می توانید به راحتی آن را درمان کنید.
فهرست مقاله
شوره ابرو چیست؟
شوره یک بیماری رایج و مزمن محسوب می شود و بسیاری از افراد با شوره سر و ابرو دست و پنجه نرم می کنند. شوره ابرو می تواند ظاهر شما را نامناسب و ناخوشایند نشان دهد. شوره معمولا در پوست سر ایجاد می شود و اما در هر جایی که مو وجود داشته باشد مانند ابرو هم دیده می شود.
علائم شوره ابرو مانند شوره سر است و معمولا باعث قرمز شدن پوست ابرو، ایجاد تکه تکه های سفید رنگ یا همان پوسته، پوسته های زرد و خارش ابرو از علائم شوره ابرو هستند. اما شدت این علائم به دلیل ایجاد شوره ابرو بستگی دارد.
علت ایجاد شوره ابرو
همان طور که گفتیم برای درمان شوره ابرو ابتدا لازم است علت ایجاد آن را بدانید. پزشکان متخصص هنوز به طور قطعی نمی توانند مشخص کنند که علت ایجاد شوره ابرو چیست اما عمده نظرات بر می گردد به وجود نوعی قارچ به نام Malassezia.
زمانی که غدد چربی زیر پوست زیاد می شوند فرد می توانند در معرض ابتلا به شوره سر باشد. چرا که این قارچ با تغذیه از چربی های غدد پوستی باعث تحریک پوست می شود، در نتیجه التهابات پوستی و پوسته پوسته شدن پوست را به همراه دارد که در این زمان درماتیت سبورئیک را شاهد هستیم.
علائم و نشانه های درماتیت سبوره ای شامل زرد بودن پوسته پوسته ها و یا قرمزی و التهاب پوست است.
علت دیگر شوره ابرو وجود پوست خشک است. کسانی که پوست خشک دارند احتمال اینکه شوره ابرو بگیرند بیشتر است. زمانی که افراد دارای پوست خشک مدام به ابروهای خود دست می زنند و پوست اطراف ابرو را می خارانند، ابرو و پوست اطراف آن دچار پوسته پوسته شدن می شود که سفید رنگ است.
این نوع از شوره ابرو می تواند به سرعت درمان شود فقط لازم است خشکی پوست خود را درمان کنید.
نوع دیگری از شوره وجود دارد به نام شوره درماتیت که علت ایجاد آن استفاده از شوینده های نامناسب صورت است. زمانی که شوینده های نامناسب و سنگین را برای پوست خود استفاده می کنید پوست را تحریک کرده و باعث پوسته پوسته شدن آن می شوید.
آرایشگر در منزل با هماناز
بنابراین اگر بعد از مصرف شوینده ای متوجه پوسته پوسته شدن صورت خود و ایجاد شوره ابرو شدید استفاده از آن محصول را متوقف کنید.
گاهی هم علت شوره ابرو به عدم تعادل آنزیم ها در روده مربوط می شود. عدم تعادل این آنزیم ها می توانند التهابات پوستی و پوسته پوسته شدن ابرو را به همراه داشته باشند. بنابراین سعی کنید از غذاهای سازگار با روده و سالم استفاده کنید.
راه های درمان شوره ابرو
بسته به اینکه علت شوره ابرو چه چیزی باشد، درمان های مختلفی برای آن وجود دارد. راه های درمان شوره ابرو برای اشخاص مختلف متفاوت است و بستگی به شدت آن دارد. به طور کل درمان های زیادی برای از بین بردن شوره ابرو وجود دارد.
اگر یک راه را انتخاب کردید و نتیجه مطلوب را نگرفتید ناامید نشوید. ممکن است یک راه درمان شوره برای فردی موثر و برای فرد دیگر بی اثر باشد. بنابراین راه های دیگر را هم امتحان کنید.
اگر شوره درماتیت سبورئیک دارید عواملی چون آب و هوای سرد و خشک و استرس باعث تشدید آن می شوند پس بهتر است از عوامل ایجاد آن دوری کنید و از یک پماد ضد قارچ استفاده کنید. می توانید از کرم مرطوب کننده و ضد خارش هم استفاده کنید تا به درمان شوره ابرو خود کمک کنید.
اگر نتیجه خوبی را نگرفتید حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. گاهی ممکن است یک پماد موضعی بدون تجویز عوارض ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد.
شامپوهای خود را از مواردی که دارای کتوکونازول و سولفید سلنیوم هستند انتخاب کنید. از شامپوهای ضد شوره در هنگام حمام کردن استفاده کنید و مقداری از ان را روی ابروهای خود بمالید و اجازه دهید ۳ دقیقه روی ابرو بماند.
درمان های خانگی شوره ابرو
درمان شوره ابرو با روغن بادام
هر شب قبل از خواب مقداری از روغن بادام را روی ابروها و پوست زیر ابرو بمالید و اجازه دهید تا صبح روی ابروهایتان بماند. روغن بادام می تواند پوسته پوسته های زیر ابرو و شوره ابرو را از بین ببرد.
روغن درخت چای برای درمان شوره ابرو
روغن درخت چای دارای خاصیت ضد قارچی است و می تواند کمک زیادی به درمان شوره ابرو بکند. همچنین افرادی که از شامپوی حاوی روفن درخت وای استفاده میکنند شاهد کاهش شوره سر خود بوده اند.
هر شب قبل از خواب مقداری از این روغن را روی ابروهای خود بزنید. می توانید کاهش پوسته پوسته های ابرو را به مرور زمان مشاهده کنید.
درمان شوره ابرو تخم شنبلیله
دانه شنبلیله هم در درمان شوره ابرو و هم در درمان ریزش ابرو نقش موثری دارد. این ماده دارای اسید آمینه است و برای استفاده از ان کافی ست بذر آن را یک شب در آب بگذارید تا خیس بخورد.
بعد از یک شب ان را با گوش کوب بکوبید یا داخل دستگاه میکسر بریزید تا کاملا نرم و خمیری شود. خمیر به دست امده را به مدت ۱۵ دقیقه روی ابروهای خود بمالید تا به درمان شوره ابرو خود کمک کنید.
درمان شوره ابرو با ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا دارای خواص آبرسانی و مرطوب کنندگی است و به از بین بردن پوسته پوسته های ابرو کمک می کند.
یک برگ آلوئه ورا را از عطاری تهیه کنید و ژل آن را خارج کنید. سپس ژل را روی ابروهای خود بمالید و تا زمانی که خشک نشده آن را نشویید. آلوئه ورا را در صورتی که به طور مستمر استفاده کنید می تواند نتیجه خوبی روی شوره ابرو داشته باشد.
نمک راهی برای درمان شوره ابرو
شاید برایتان جالب باشد ولی شوره ابرو را می توانید با مقداری نمک خوراکی هم درمان کنید. نقش نمک لایه برداری پوست ابرو است و می تواند پوسته پوسته های ابروی شما را با لایه برداری از بین ببرد.
نوک انگشت خود را خیس کنید و کمی نمک روی آن بریزید. سپس انگشت خود را روی ابروها بمالید تا لایه برداری انجام شود.
در صورتی که با هر یک از درمان های خانگی گفته شده برای شوره ابرو، نتوانستید آن را درمان کنید، به یک پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا با تجویز داروهای درمانی به شما کمک کند.
اما در کل شوره ابرو مسئله نگران کننده ای نیست و لازم نیست که به خاطر وجود آن مضطرب شوید. فقط سعی کنید در زمان مناسب آن را درمان کنید تا تشدید نشود.