روش کراتینه مو در حال حاضر یکی از محبوب ترین روش های احیا و ترمیم موها است و به دلیل مزایایی خوبی که دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده به طوری که علاوه بر خانم ها، مورد استفاده آقایان هم قرار می گیرد. افرادی که دوست دارند همیشه موهای صاف و لخت داشته باشند یا خانم هایی که موهای فرفری و مواج دارند، بیشتر از کراتین مو استقبال می کنند. چون اتو و سشوار کشیدن مداوم موها علاوه بر اینکه به زمان و انرژی زیاد نیاز دارد، به موها هم آسیب می زند و به مرور باعث وز و خشک شدن آن می شود.
در حالی که با انواع روش های کراتینه نه تنها به صاف و لخت شدن موهایتان کمک می کنید، بلکه وزی و خشکی آن را هم از بین می برید و آسیب های وارد شده به مو را ترمیم می کنید. پس منطقی است که جزو یکی از بهترین روش های احیا و صافی مو باشد.
روش کراتینه مو نیز انواع متفاوتی دارد؛ می توانید آن را به صورت سنتی و با مواد کاملا طبیعی در خانه انجام دهید یا به صورت حرفه ای و با روش های جدید و دستگاه های مدرن در سالن های زیبایی مجهز امتحان کنید. هدف از هر دو روش صافی و احیا مو است اما بین آن ها تفاوت های چشمگیری وجود دارد.
برای آشنایی کامل با انواع کراتینه مو در خانه و سالن های زیبایی همراه ما باشید.
فهرست مقاله
کراتینه چه تاثیری روی موها دارد؟
اصلی ترین پروتئینی که در موی انسان وجود دارد، پروتئین کراتین است و حدود 75 الی 80 درصد موها را کراتین تشکیل می دهد. هرچه میزان این پروتئین در موها بیشتر باشد، موی نرم، خوش حالت و لختی خواهید داشت و هر چه میزان آن کمتر باشد موها وز، خشک و پف دار می شوند.
این پروتئین در حفاظت از مو در برابر آسیب ها هم نقش دارد. اما زمانی که بیش از حد موهایتان را اتو یا سشوار کنید و از دکلره و مواد شیمیایی زیادی استفاده کنید، میزان این پروتئین در موهایتان کمتر می شود.
در روش کراتینه اقداماتی صورت می گیرد که در آن پروتئین کراتین مورد نیاز مو تامین و حفره های خالی کراتین مو پر می شوند. در نتیجه موهای شما دوباره احیا و بازسازی می شوند و نشاط و زیبایی خود را به دست می آورند.
این پروتئین مهم و مورد نیاز مو را می توانید از روش کراتینه طبیعی و با مواد ارگانیک و خانگی تامین کنید. یا با روش های کراتین مو جدید که در سالن های زیبایی ارائه می شود بدست آورید.
انواع کراتینه مو که در سالن های زیبایی انجام می شود
شاید تا کنون اسامی مختلفی از کراتین صافی، کراتین احیا، کراتینه برزیلی، کراتینه سرد و گرم و غیره شنیده باشید و حالا سوال های زیادی برایتان پیش آمده که این کراتین ها چه فرقی باهم دارند؟ کدام یک نتیجه و تاثیرگذاری بیشتری دارند و برای من مناسب است؟
جالب است بدانید که همه این اسامی یک معنی دارند و یک کار را انجام می دهند. چیزی به عنوان کراتینه سرد یا کراتینه بدون اتوکشی وجود ندارد! به طور کل یک نوع روش کراتینه مو داریم که در تمام افراد حرفه ای و متخصص به همان شیوه عمل می کنند.
فقط یک نکته وجود دارد آن هم در مورد میزان صافی و احیا مو است؛ همان طور که می دانید مواد کراتین هم مو را صاف می کنند و هم باعث احیا و ترمیم آن می شوند. اما هرچه اتو کشی موها بیشتر باشد میزان احیا شدن مو کمتر می شود. برای مثال ممکن است 80 درصد صافی مو با 20 درصد احیا مو را تجربه کنید.
این درصد در مراجعین متفاوت است و گاها کم و زیاد می شود. اما در هر حال کراتین همراه با صافی و احیا است و چیزی به اسم کراتین صافی یا کراتین احیا نداریم!
کمی با مواد کراتین مو آشنا شوید
بعضی افراد نام روش کراتینه مو که با مواد برزیلی انجام می شود را کراتین برزیلی گذاشتند که این باعث سردرگمی برخی متقاضیان کراتین مو می شود. مواد کراتینه مو انواع مختلفی دارند و توسط برندهای مختلفی تولید می شوند که برخی از معروف ترین آن ها شامل کراتین گلوبال، کادیو، آمازون و ریو است.
در تمام این مواد ماده ای به نام فرمالدئید وجود دارد و ادعای برخی کراتین کارها یا مراکز که می گویند در مواد کراتین ما فرمالدهید به کار نرفته غلط است. چون فرمالدئید است که با شکستن پیوندهای داخلی مو صافی مو را به وجود می آورد. به همین دلیل هم برای صاف کردن موهای خیلی فر از مواد کراتین با درصد بالا فرمالدئید استفاده می شود.
فرمالدئید یک ماده خطرناک و سمی است که می تواند فرد را در خطر ابتلا به سرطان قرار دهد. اما این بدان معنا نیست که هر شخصی که از کراتینه جدید و مواد آن استفاده کند در خطر قرار می گیرد! این موضوع برای متخصصین و آرایشگرانی صدق می کند که مدام در معرض کار با این مواد هستند و بوی تند و گاز فرمالدئید را استشمام می کنند.
ترکیبات مواد کراتینه مو در برندهای مختلف متفاوت است و درصد صافی و احیا هر کدام از آن ها با هم تفاوت دارد و با توجه به نوع و جنس موهای شما انتخاب می شود.
مراحل انجام روش کراتینه مو در سالن ها
پروسه انجام برخی از روش های احیا و ترمیم موها یکسان است و تفاوت اصلی در نوع مواد به کار رفته می باشد. برای مثال مراحل انجام پروتئینه و ویتامینه مو با مراحل کراتینه مو یکی است و فقط مواد آن ها با هم فرق دارد.
وسایل مورد نیاز
- مواد کراتین مو مناسب با نوع موهایتان
- سشوار دارای محافظ
- اتو مو سرامیکی مخصوص کراتینه
- شامپوی قبل از کراتینه
- قلموی رنگ، کاسه پلاستیکی، دستکش، چند گیره مو
مرحله اول: شستشوی موها
برای کراتینه طبیعی که بخواهید در خانه انجام دهید یا کراتین مو جدید در سالن، باید مواد را روی موهای کاملا تمیز قرار داد. به همین منظور کراتین کار برای شروع دو بار موهایتان را با شامپو قلیایی شماره یک می شوید.
یک بار برای از بین بردن آلودگی و چربی ها، بار دوم برای باز کردن پولک های مو تا جذاب مواد بهتر انجام شود. در مرتبه دوم شامپو باید 3 تا 5 دقیقه روی مو بماند تا فولیکول های مو به خوبی باز شوند.
مرحله دوم: سشوار کردن مو
پس از شستشو ابتدا با یک حوله آب موها گرفته می شود. سپس با حرارت ملایم سشوار کمی موها را خشک می کنیم؛ اما مو نباید به طور کامل خشک شود.
خیسی بیش از حد مو و نگرفتن آب هایی که از آن چکه می کند باعث می شود مواد جذب مو نشوند، چون آب سدی بین مو و مواد کراتین است. اما کمی رطوبت در موها کمک می کند که ترکیبات کراتین راحت تر وارد ساختمان مو شوند. پس موهایتان را تا 80 درصد خشک کنید نه 100%.
مرحله سوم: تقسیم کردن موها
در روش کراتینه جدید باید دقت زیادی روی تقسیم بندی موها بکنید تا مواد کراتین مو به خوبی به همه جای مو برسد. اگر در هر دسته چند تار مو را هم از قلم بندازید، نتیجه پایانی کار خوب نخواهد شد.
پس موهایتان را از پشت به دسته های نسبتا باریک تقسیم کنید و هر دسته را با گیره نگهدارید.
مرحله چهارم: استفاده از مواد کراتینه
مقداری از مواد کراتین را داخل کاسه مخصوص رنگ مو بریزید و با قلموی رنگ آن را روی یک دسته از مو بگذارید. توجه کنید که مواد نباید به کف سر و ریشه مو بخورد و با فاصله یک سانتی از ریشه مواد گذاری را شروع کنید.
برخورد مواد به پوست سر ممکن است حساسیت یا واکنش های نامطلوب را ایجاد کند. سعی کنید تمام قسمت های مو به مواد آغشته شوند و بعد سراغ دسته بعدی بروید.
مرحله پنجم: گذاشتن کلاه روی سر
یک کلاه مخصوص رنگ روی سر خود بگذارید و همه موها را داخل آن جمع کنید.
در روش های کراتینه جدید که از مواد شیمیایی استفاده می کنیم باید طبق دستورالعملی که روی جعبه محصول نوشته عمل کنیم و مواد را روی مو نگهداریم. معمولا این زمان بین 40 تا 60 دقیقه است و این بستگی به میزان آسیب موها و قدرت تاثیر مواد دارد.
در این مرحله برای گرفتن نتایج بهتر از کراتینه مو سنتی یا کراتینه جدید می توانید چند دقیقه باد گرم سشوار را روی موها بگیرید تا جذب مواد بهتر انجام شود.
مرحله ششم: اتو کشیدن موها
مهم ترین مرحله در روش کراتینه مو در سالن های زیبایی مرحله اتوکشی است. دمای اتو را روی 230 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. اگر موهایتان ضخیم و خشن است این دما را کمی بالاتر ببرید.
دسته هایی از مو را جدا کنید که نه خیلی باریک باشد که مو بسوزد و نه خیلی ضخیم که تاثیر لازم را نداشته باشد. هدف این است که با دادن حرارت داغ توسط اتو، مواد کراتین داخل مو قفل شوند. انواع کراتینه مو بدون اتوکشی عملا معنا و کاربردی ندارد.
هر دسته مو را بین 5 تا 7 بار اتو بکشید و بعد سراغ دسته دیگر بروید. دقت کنید که هیچ تار مویی را جا نندازید. اگر موهایتان خیلی فر یا مواج باشد می توانید همزمان با اتو کشیدن مو را شانه هم کنید تا صافی بهتری داشته باشید.
نکته مهم
سرعت اتو کشیدن موها خیلی مهم است؛ نه آنقدر کند و آهسته اتو کنید که مو بسوزد و نه آنقدر سریع و تند که مواد داخل ساختار مو محبوس نشوند. حد میانه را رعایت کنید و ترجیحا برای احیای بیشتر موها تعداد دفعات اتوکشی را بیشتر از 7 بار نکنید.
آیا روش کراتینه مو بدون صافی امکان پذیر است؟
برخی خانم ها موهای فر و حالت دار خود را دوست دارند و می خواهند با روش های کراتینه جدید موهایشان را فقط احیا و ترمیم کنند. همان طور که گفتیم کراتینه بدون احیا یا کراتینه بدون صافی وجود ندارد و در هر حال مو هم صاف می شود و هم احیا!
اما می توان بین صافی و احیا اولویت بندی کرد. اگر بیشتر هدف شما احیا مو است باید این موضوع را به کراتین کار خود بگویید تا از مواد دیگری استفاده کند و تعداد دفعات اتوکشی را کمتر کند تا حدی که فقط مواد قفل مو شوند.
اگر هم بیشتر هدف شما صافی مو است باید به آرایشگر خود اطلاع دهید تا از مواد قوی تر که قدرت صافی بیشتر دارند استفاده کند و تعداد دفعات اتوکشی را بدون در نظر گرفتن احیا موها بیشتر کند.
آشنایی با روش های کراتینه مو سنتی و طبیعی در خانه
کراتین مو جدید که امروزه در سالن های زیبایی انجام می شود معمولا هزینه های زیادی دارد. اگر نمی خواهید بابت صافی و احیا موهایتان زیاد هزینه کنید می توانید از روش کراتینه مو سنتی استفاده کنید. این روش ها علاوه بر اینکه کم خرج تر هستند عوارض و معایب کمتری هم دارند. چون در آن ها از مواد کاملا طبیعی و ارگانیک استفاده می شود.
البته فراموش نکنید که انجام کراتینه طبیعی با موادی که در خانه دارید زمان بر است و در همان اولین جلسه موهایتان صاف و احیا نمی شود. بلکه باید چند هفته مداوم از این ماسک موهای خانگی استفاده کنید تا بتوانید موهای سالم و شاداب داشته باشید.
اگر می خواهید کراتین سریع و آسانی داشته باشید بهترین گزینه همان روش کراتینه مو در سالن های زیبایی است. با انواع کراتینه مو به روش سنتی و خانگی می توانید تا درصد زیادی موهایتان را احیا و تقویت کنید. ممکن است میزان صافی مو به اندازه روش های کراتینه جدید نباشد اما قطعا تا حد زیادی به تقویت موهایتان کمک کرده اید.
4 مورد از بهترین روش های کراتینه طبیعی در منزل
هر نوع مواد طبیعی که باعث تغذیه رسانی به موهایتان شود را می توانید به عنوان ماده کراتینه طبیعی استفاده کنید. برخی ماسک موها که بهترین نتایج و تاثیر را در تامین پروتئین کراتین مو دارند شامل موارد زیر است.
1- کراتینه مو با برنج
آب برنج یکی از بهترین مواد طبیعی است که حتی زنان هندی و ژاپنی هم در گذشته از آن برای تقویت و براق کردن موهای خود استفاده می کردند. این مایع مقوی سرشار از نشاسته و آنتی اکسیدان است و فواید آن فقط برای ساقه مو نیست، بلکه روی پوست سر هم نتایج خوبی می گذارد.
کافی ست هنگام پختن برنج چند لیوان از آب جوشیده آن را جدا کنید و بعد از خنک شدن، آن را داخل حمام روی موهای خیس و تمیزتان بریزید. بعد از چند جلسه متوجه میزان درخشندگی و قوی شدن رشته موهای خود خواهید شد.
2- روش کراتینه مو سنتی با سس مایونز
سس مایونز می تواند بهترین جایگزین به جای مواد کراتین مو جدید باشد. چرا که با داشتن سرکه، روغن کانولا یا سویل و زرده تخم مرغ به خوبی باعث احیا و صافی موها می شود. پس اگر می خواهید بیشترین تاثیر را از کراتینه مو با مواد طبیعی بگیرید سس مایونز را حتما امتحان کنید.
برای استفاده اول یک برند سس مایونز معتبر مانند مهرام که تاریخ گذشته نباشد تهیه کنید. سپس آن را مانند مواد کراتینه با قلموی رنگ و دستکش روی موهای تمیز و نمدار خود بگذارید. برای اینکه سس روی همه قسمت های مو قرار بگیرد حتما موهایتان را دسته بندی کنید و هر دسته را جداگانه موادگذاری کنید.
کف سر را چند دقیقه ماساژ دهید و بعد یک کلاه رنگ روی سر بگذارید و 30 دقیقه صبر کنید. این روش کراتینه مو را هفته ای یک بار انجام دهید تا تاثیرات لازم را بگذارد.
3- روش های کراتینه مو با تخم مرغ
تخم مرغ سرشار از پروتئین و آمینواسید که می تواند به احیا و بازسازی موهایتان کمک زیادی کند. این ماده را می توانید با مواد مغذی دیگری چون عسل و موز مخلوط کنید یا همراه با روغن های طبیعی و گیاهی مانند روغن زیتون و روغن نارگیل به کار ببرید.
ساده ترین شکل استفاده از آن این است که یک یا دو عدد تخم مرغ را با 4 یا 5 قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا زیتون خوب مخلوط کنید؛ طوری که مواد یکدست شوند. سپس موهایتان را تقسیم بندی کرده و ماسک را روی ساقه و ریشه مو بگذارید. انواع کراتینه مو با تخم مرغ را هفته ای یک بار امتحان کنید تا موهایتان ترمیم و شاداب شود.
اگر موهای خیلی خشک و وز دارید بهتر است به جای روغن زیتون از روغن نارگیل کمک بگیرید که خاصیت مرطوب کنندگی بسیار بالایی دارد.
4- روش کراتینه طبیعی با آلوورا
آلوئه ورا یکی از فوق العاده ترین مواد طبیعی و گیاهی است که می توانید برای سلامت و زیبایی پوست و موی خود به کار ببرید. این ماده موثر دارای 75 نوع ماده مغذی همراه با آب زیاد است که می تواند تمام نیازهای موی شما را برآورده کند.
روش های کراتینه مو با آلوئه ورا بسیار هستند و می توانید آن را با انواع روغن های طبیعی و مواد دیگری چون آووکادو، جو دو سر و غیره ترکیب کنید. برای انجام انواع کراتینه با آلوورا کافی ست برگ آن را از عطاری تهیه و ژل داخل برگ را خارج کنید.
سپس موهایتان را تقسیم بندی کنید و ژل را به تمام قسمت های آن و حتی ریشه بمالید. 40 دقیقه صبر کنید و بعد موهایتان را آبکشی کنید. هفته ای یک یا دو بار از این ماسک مو طبیعی استفاده کنید تا موهای نرم، درخشان، لطیف و خوش حالتی داشته باشید.
تفاوت های اساسی روش کراتینه مو سنتی و جدید
کراتین مو جدید و سنتی اگرچه با یک هدف انجام می شوند اما تفاوت های فاحش و بزرگی با هم دارند. پیش از اینکه نوع روش کراتین موی خود را انتخاب کنید که با مواد طبیعی باشد یا شیمیایی، بهتر است اول تفاوت این روش ها با هم را بشناسید.
1- عوارض و معایب
معمولا مواد شیمیایی بدون عوارض نیستند و هر چند کم باز هم مضراتی برای شما دارند. مواد کراتین مو که دارای فرمالدئید هستند خطر ابتلا به سرطان را در شما بیشتر می کنند؛ البته اگر به طور مداوم موهایتان را کراتینه می کنید نه برای یک بار!
معمولا افراد بعد از کراتینه دچار ریزش مو می شوند که این هم یکی از عوارض جدایی ناپذیر کراتین مو است. ممکن است پوست سر شما نسبت به مواد کراتین واکنش نشان دهد و حساس باشد.
اما کراتینه طبیعی با مواد ارگانیک هیچ یک از این عوارض و معایب را ندارد.
2- مدت تاثیرگذاری مواد
با روش کراتینه جدید که در سالن های زیبایی انجام می شود در عرض چند ساعت موهایتان احیا و صاف می شود و تا مدت ها (بین 6 ماه تا یک سال) از صافی موهایتان لذت می برید.
اما روش های خانگی و سنتی کراتینه مو در اولین جلسه استفاده تاثیر نمی گذارند و حتما باید چند هفته پشت سر هم تکرار شوند تا نتیجه آن را ببینید. به علاوه ماندگاری کوتاه مدتی هم دارند و بعد از چند بار حمام و شستن موها تاثیر آن از بین خواهد رفت و باید دوباره از ماسک موها استفاده کنید.
3- میزان صافی موها
واضح است که کراتینه مو سنتی با مواد خانگی و طبیعی آن صافی که باید داشته باشد را ندارد و عمده تمرکز آن روی احیا و تقویت موها است. اما در روش های کراتینه مو با مواد شیمیایی موهایتان بسیار صاف و لخت خواهد شد.
اگر موهای خیلی وز و فر دارید و به دنبال صافی موهایتان هستید توصیه می کنیم از روش کراتین مو جدید استفاده کنید، اما اگر احیا مو برایتان اولویت دارد روش های خانگی بهتر هستند.
4- هزینه
قیمت کراتینه مو در سالن های زیبایی با توجه به حجم و قد موهایتان، جنس و میزان ضخامت رشته های مو، میزان فر بودن مو و نوع سالن متغیر است.کراتینه کردن موها در یک سالن زیبایی خوب و مجهز حداقل بین 3 تا 5 میلیون برایتان هزینه دارد.
در حالی که هزینه کراتینه طبیعی بسیار بسیار کمتر از این مقدار است و مقرون به صرفه تر می باشد.
سخن پایانی
بهترین روش کراتینه مو از نظر هر شخص متفاوت است و خیلی از افراد کراتینه کردن مو در سالن های زیبایی را ترجیح می دهند در حالی که بسیاری دیگر استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک را پیشنهاد می دهند. در این مقاله شما را با همه آنچه که در مورد کراتین مو جدید و کراتینه مو سنتی لازم بود بدانید آشنا کردیم. اکنون نوبت شماست که تصمیم بگیرید کدام روش برایتان بهتر است!
اگر تمایل دارید از انواع روش های احیا و ترمیم مو مانند کراتینه، پروتئینه، ریباندینگ، بوتاکس مو و … استفاده کنید می توانید از خدمات زیبایی هماناز کمک بگیرید. جهت رزرو نوبت و دریافت مشاوره از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید.