اکریلیک ناخن یکی از روش های کاشت ناخن است که از حدود 45 سال پیش وارد دنیای ناخن شده. بیشتر خانم ها به داشتن ناخن های بلند و کشیده علاقه دارند. اما شکستن یا ترک خوردن ناخن، رشد کند و یا ضعیف بودن آن مانع بلند شدن ناخن های طبیعی می شود.
اکریلیک ناخن که آن را با نام ناخن مصنوعی هم می شناسند روشی برای بلند کردن ناخن به صورت مصنوعی است که از ترکیب یک پودر و یک مایع خاص به دست می آید. این روش از کاشت ناخن بسیار مقاوم است و ظاهری طبیعی دارد. در ادامه به طور کامل متوجه می شویم که اکریلیک ناخن چیست؟ چگونه روی ناخن قرار می گیرد و چه مزایا و معایبی دارد.
فهرست مقاله
اکریلیک ناخن چیست؟
همان طور که گفتیم اکریلیک ناخن از ترکیب مونومر (اکریلیک مایع) و پلیمر (پودر) به دست می آید. بافت این مواد تا حد زیادی شبیه به بافت ناخن است؛ به همین خاطر جلوه ای طبیعی روی ناخن ها ایجاد می کنند. این ژل که برای تقویت ناخن هم به کار می رود در ابتدا یک توپ نرم است که وقتی روی ناخن قرار می گیرد می توان آن را به شکل دلخواه تغییر داد.
برای خشک شدن ژل آن نیازی به استفاده از دستگاه UV نداریم چرا که این مواد در هوای آزاد خشک می شوند. برای گذاشتن ژل اکریلیک روی ناخن های طبیعی باید از یک براش مخصوص استفاده کرد که از موهای سمور ساخته شده. این براش ها نرم هستند و می توان با آن ها ژل اکریلیک را به خوبی روی ناخن فرم داد.
نحوه کاشت اکریلیک ناخن چگونه است؟
- برای کاشت اکریلیک ناخن اول باید با مانیکور روسی یا خیس، کوتیکول ها و سلول های اضافه روی ناخن طبیعی را از بین برد. سپس با استفاده از سری مخصوص سمباده ای روی سطح ناخن طبیعی را صاف می کنیم تا چربی ها و رطوبت آن از بین برود.
- بعد از مانیکور ناخن باید یک تیپ مناسب با ناخن های خود انتخاب کنید. تیپ ناخن نباید از ناخن های شما بزرگتر یا کوچک تر باشد و تا حد امکان باید هم اندازه با ناخن های خودتان باشد. در غیر این صورت ممکن است مواد گذاری روی ناخن به خوبی انجام نشود و یا با خالی ماندن کناره های ناخن، ناخن هوا بگیرد.
- تیپ را باید در انتهای ناخن قرار دهید؛ کمی بالاتر از نوک ناخن آن را بچسبانید و خیلی آن را به سمت پایین فشار ندهید تا خم نشود. میزان بلندی ناخن خود را مشخص کنید و بعد اضافه ی تیپ را با یک قیچی کوچک و باریک ببرید.
- قبل از گذاشتن ژل اکریلیک، تیپ ناخن را سوهان بکشید و آن را به فرم دلخواه خود در آورید. سپس با سری مناسب و سوهان برقی سعی کنید مرز میان ناخن مصنوعی و ناخن طبیعی خود را از بین ببرید و آن ها را در یک سطح قرار دهید.
- بعد از این کار باید ابتدا محلول ضد قارچ بزنید و بعد مقداری پرایمر را روی ناخن های طبیعی خود بمالید. بعد از انجام این مراحل نوبت به ساخت مواد اکریلیک می رسد.
- برای کاشت اکریلیک ناخن به یک پودر و مایع لیکوئید نیاز داریم. یک براش مناسب با موهای نرم بردارید و نوک آن را اول در مایع لیکوئید و بعد در پودر بزنید. ژل اکریلیک ناخن شما نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشد. زمانی که ژل نیمه خیس است آن را با براش بردارید و بالای ناخن قرار دهید.
- سپس با قسمت تخت براش آن را به سمت انتهای ناخن پخش کنید. این کار را می توانید به صورت مرحله ای هم انجام دهید. طوری که ناخن را به سه بخش ابتدا، وسط و انتها تقسیم کنید و ژل اکریلیک را جدا جدا روی هر بخش بگذارید و به صورت یکدست پخش کنید.
- هنگام انجام این کار انگشت خود را به سمت پایین نگیرید تا مواد سرازیر نشوند. بعد از چند دقیقه با نوک انگشت چند ضربه روی ناخن بزنید تا مطمئن شوید مواد خشک شده اند. بعد با استفاده از سوهان برقی کناره های ناخن را مرتب کنید.
- یکی از خوبی های کاشت اکریلیک ناخن این است که می توانید با تاپ کت یا انواع طراحی و لاک ناخن، زیبایی ناخن های خود را چند برابر کنید.
معایب کاشت اکریلیک ناخن چیست؟
- کاشت اکریلیک ناخن می تواند باعث ایجاد عفونت های قارچی روی ناخن شود.
- پودر استفاده شده در ساخت ژل اکریلیک دارای گاز و بوی تند و سمی است که استشمام آن برای ریه مضر است.
- ژل اکریلیک باید در معرض هوای آزاد خشک شود؛ به همین دلیل روند انجام آن طولانی تر و کندتر می باشد.
- ضخامت این روش از کاشت روی ناخن های طبیعی بیشتر از سایر روش های کاشت ناخن می باشد.
تفاوت کاشت ژل با کاشت اکریلیک ناخن چیست؟
برخی کاشت ناخن با ژل و کاشت اکریلیک ناخن را به اشتباه یکی می دانند. هر دوی این روش ها برای بلند کردن و زیباسازی ناخن به کار می روند اما تفاوت هایی هم با هم دارند.
- در روش اکریلیک ناخن باید ژل را با ترکیب پودر و مایع لیکوئید به دست آوریم؛ اما در روش کاشت با ژل نیازی نیست که مواد ژل را خودمان بسازیم و می توان پودر آن را به صورت آماده از بازار تهیه کرد.
- برای خشک کردن ژل اکریلیک نیازی به استفاده از دستگاه UV نداریم و ناخن ها خودشان در هوای آزاد خشک می شوند. اما برای خشک شدن کاشت ناخن با ژل باید حتما از دستگاه UV استفاده کنیم.
- میزان دوام و ماندگاری کاشت اکریلیک ناخن بیشتر است؛ چرا که ژل آن ضخیم تر است و میزان انعطاف کمتری در برابر فشار دارد. اما کاشت ناخن با ژل انعطاف بیشتری دار و ضخامت آن کمتر است؛ به همین دلیل کاشت با ژل ماندگاری کمتری دارد. پس اگر ناخن های شکننده و نرمی دارید بهتر است از کاشت اکریلیک ناخن استفاده کنید که دوام بیشتری دارند.
- هزینه کاشت اکریلیک از هزینه کاشت ژل کمتر است.
- در کاشت ناخن با ژل نیازی به زیرسازی برای گذاشتن مواد ژل نیست و به همین دلیل ناخن ها نازک تر هستند و براق به نظر می رسند. اما در روش کاشت ناخن اکریلیک به دلیل زیرسازی ناخن ها مات به نظر می رسند.
نحوه ریمو کردن کاشت ناخن اکریلیک چگونه است؟
برای پاک کردن ژل اکریلیک از روی ناخن باید ابتدا با سوهان برقی مواد رویی را از روی ناخن برداشت تا به ناخن طبیعی رسید. برای پاک کردن مواد باقی مانده از روی ناخن های طبیعی پد کوچکی را به استون آغشته می کنیم و دور ناخن می پیچیم؛ سپس دور هر ناخن را با فویل می پیچانیم و چند دقیقه صبر می کنیم تا مواد کاملا از روی ناخن جدا شوند.
کاشت ناخن اکریلیک به ناخن های طبیعی آسیب می زند؟
برای جلوگیری از آسیب دیدن ناخن های طبیعی باید حتما به یک ناخن کار حرفه ای مراجعه کنید تا مراحل کاشت اکریلیک را به درستی انجام دهد. به طور معمول ژل اکریلیک به ناخن های طبیعی آسیبی نمی زند اما نحوه غلط کاشت و ریمو آن می تواند باعث آسیب دیدن صدف ناخن و ایجاد عفونت های قارچی شود.
چگونه از کاشت اکریلیک ناخن محافظت کنیم؟
اکریلیک ناخن معمولا نسبت به روش های دیگر کاشت ناخن به مراقبت بیشتری نیاز دارد. با این که ماندگاری و دوام این نوع کاشت زیاد است، اما باید مراقب باشید تا در اثر بی احتیاطی ناخن هایتان آسیب نبینند و بعد از دو یا سه هفته آن ها را ترمیم کنید.
جمع بندی
با مطالعه این مقاله متوجه می شوید ویژگی ها و مزیت های کاشت اکریلیک ناخن چیست و چطور روی ناخن گذاشته می شود. در واقع این روش از کاشت ناخن با کمک تیپ های مخصوص و ترکیب پودر و مایع لیکوئید انجام می شود و ماندگاری بالایی نسبت به روش های دیگر کاشت دارد. برای خشک شدن مواد اکریلیک روی ناخن هم نیازی به دستگاه UV نیست و در معرض هوا خشک می شوند.
Discussion about this post