یکی از لذت بخش ترین حس ها برای همه خانم ها حس مادر شدن است. جدا از تمام حس های زیبایی که در دوران بارداری به سراغ خانم ها می آید، یک سری اتفاقات غیر منتظره هم مانند مشکلات پوستی با این دوران شیرین همراه است. مراقبت پوست در بارداری برای همه خانم هایی که به زیبایی و سلامت پوستشان اهمیت می دهند لازم است.
بیشتر تغییرات و مشکلات پوستی که در دوران بارداری رخ می دهد موقتی و کاملا طبیعی است و از هر شخص به شخص دیگر متفاوت می باشد. با این وجود هیچ نگرانی در این مورد نداشته باشید و فقط راهکارهایی که در ادامه به آن ها می پردازیم را رعایت کنید تا از بروز لک ها، خشکی پوست و … در دوران بارداری جلوگیری کنید.
فهرست مقاله [بستن فهرست] [بستن فهرست]
نکات مراقبت از پوست در بارداری
در دوران بارداری به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها تغییرات بسیاری در بدن رخ می دهد و مشکلاتی از جمله مشکلات پوستی و مو برای خانم ها پیش می آید. در این دوران ممکن است شاهد تغییرات عجیبی در بدن و پوست و موی خود شوید که با این حال طبیعی است. برخی از این مشکلات پوستی تا پایان دوره بارداری رفع می شوند و برخی دیگر پس از سال ها از بین می روند یا برای همیشه ماندگار می شوند. در ادامه راه های مراقبت پوست در بارداری را به طور کامل توضیح می دهیم.
۱- تمیز کردن پوست
یکی از راه های جلوگیری از مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه تمیز نگه داشتن پوست در این دوران است. برای شستشوی صورت از شوینده های مخصوص پوست که قدرت پاک کنندگی ملایم و بوی کمی دارند استفاده کنید. خشک شدن پوست در این دوران رایج است؛ بنابراین از پاک کننده های حاوی گلیسیرین هم استفاده کنید.
این کار را یک بار صبح ها بعد از بیدار شدن و یک بار هم شب ها قبل از خوابیدن انجام دهید تا تمام آلودگی ها و چربی هایی که روی پوست جمع شده اند از بین بروند و پوستتان بستر مناسبی برای رشد و فعالیت قارچ ها و باکتری ها نباشد.
۲- جلوگیری از ترک خوردن پوست در دوران بارداری
مراقبت پوست در بارداری فقط مختص پوست صورت نیست؛ در این دوران پوست شکم خانم ها به مرور ترک می خورد و این ترک ها ابتدا به رنگ بفش و تیره هستند و به مرور سفید می شوند. شدت و اندازه این ترک های پوستی به وزن جنین و نوع پوست افراد بستگی دارد و به دلیل کشیدگی پوست به وجود می آید. برای جلوگیری از ایجاد این ترک ها یا بیشتر شدن آن ها باید از محصولات آبرسان خوب استفاده کنید. روغن های طبیعی مانند روغن زیتون و بادام شیرین را روی پوست شکم، باسن و سینه خود بمالید و ماساژ دهید.
۳- درمان جوش در بارداری
یکی از مشکلات پوستی آزار دهنده برای خانم های باردار بروز جوش در صورت است که به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها به وجود می آید. منشاء این مشکل هورمونی است و نمی توان از بروز آن جلوگیری کرد. اما داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدودی کنترل کننده باشد.
می توان از کرم ها و پمادهای موضعی هم برای درمان این جوش ها استفاده کرد که البته ممکن است برخی داروها برای جنین مضر باشد؛ پس حتما از محصولاتی استفاده کنید که پزشک متخصص برای شما تجویز کرده است. برای درمان آکنه های خود می توانید از داروهای آکنه که حاوی آلفا هیدروکسی اسید، اسید گلیکولیک و اریترومایسین موضعی هستند استفاده کنید.
۴- هر روز ورزش کنید
ورزش کردن هم برای زایمان راحت تر و بهتر مفید است و هم یکی از راه های مراقبت پوست در بارداری است که باید انجام دهید. پیاده روی روزانه یا انجام ورزش های سبک به مدت ۲۰ دقیقه در روز باعث افزایش گردش خون در پوست می شود. در نتیجه مواد مغذی و مفید از طریق خون به پوست رسیده و باعث شادابی و نشاط آن می شود. البته مراقبت های پوستی هنگام ورزش کردن را هم جدی بگیرید.
۵- خواب کافی داشته باشید
کم خوابی و بیدار ماندن تا دیر وقت باعث سیاهی دور چشم و کدر شدن پوست می شود. پس در کنار ورزش و فعالیت های بدنی که در طول بارداری دارید، حتما خواب کافی هم داشته باشید تا پوستتان سرحال باشد.
۶- استفاده از کرم ضد آفتاب
در دوران بارداری به دلیل افزایش سطح هورمون ها سلول های رنگدانه ای بیشتر تکثیر می شوند و پوست مادر نسبت به نور خورشید حساس تر است؛ در نتیجه امکان بروز لکه های پوستی به خصوص در خانم هایی که پوست تیره دارند زیاد است. طبق توصیه پزشک باید در این روزها به اندازه کافی از کرم ضدآفتاب با SPF 30 یا 50 استفاده کنید و هنگام خروج از منزل کلاه لبه پهن و عینک آفتابی بگذارید. همچنین از کرم های ضد آفتابی استفاده کنید که در برابر اشعه UVA و UVB محافظت کافی را داشته و تست حیوانی هم روی آن ها انجام شده باشد.
۷- نوشیدن آب به اندازه کافی
بهترین راه مراقبت پوست در بارداری و سایر وقت ها برای زیبایی پوست، نوشیدن آب زیاد است. در دوران بارداری باید توجه بیشتری روی این موضوع داشته باشید و در طول روز ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. بدن شما تمام مواد مغذی و آب را ابتدا به جنین، سپس به شما منتقل می کند.
پس برای اینکه بدن شما دچار کم آبی نشود و آب کافی هم به جنین برسد باید میزان مصرف آب در دوران حاملگی را بیشتر کنید. اگر حالت تهوع دارید مقداری آب لیموی تازه به آب اضافه کنید و آن را کم کم بنوشید. نوشیدن آب کافی در بارداری می تواند باعث روشن و شاداب شدن پوست شما شود.
۸- از لوازم آرایشی سبک استفاده کنید
برای مراقبت پوست در بارداری سعی کنید از لوازم آرایشی سبک و بدون حساسیت استفاده کنید. رژ لب های بدون سرب انتخاب بهتری برای آرایش در این دوران هستند و آسیبی به جنین وارد نمی کنند. از کرم های سنگین و غیر استاندارد استفاده نکنید و سعی کنید به جای چند لایه کرم از یک کرم رنگی و سبک مانند کرم های بی بی و سی سی کمک بگیرید. سایر لوازم آرایشی را تا حد امکان کنار بگذارید و از لوازم آرایشی گیاهی و طبیعی مانند رژ لب های خانگی استفاده کنید.
۹- ماساژ صورت
یکی از راه های کاهش استرس و زیبایی پوست ماساژ صورت است که می توانید در دوران حاملگی انجام دهید. این کار را می توانید در خانه یا در مراکزی که این خدمات را ارائه می دهند انجام دهید. در واقع ماساژ صورت هم برای مراقبت پوست در بارداری یک گزینه مناسب است و از افتادگی پوست و ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند، هم برای کاهش استرس و اضطراب قبل از زایمان مفید است.
۱۰- دوری از ترکیبات مضر
تقریبا همه خانم ها می دانند که چه غذاهایی در دوران بارداری مضر هستند و باید از مصرف آن ها اجتناب کرد. اما برای مراقبت پوست در بارداری هم باید ترکیبات مضر و سمی برای پوست را بشناسید تا از آسیب به پوست و جنین جلوگیری کنید.
از محصولاتی که حاوی پارابن ها، دی هیدروکسی ساستون، کلرید، فتالات، فرمالدئید، آلومینیوم و تولوئن هستند استفاده نکنید؛ و به جای مصرف کرم های ضد آفتاب شیمیایی، از ضد آفتاب های مینرال و بی رنگ استفاده کنید.
سخن پایانی
انجام تمام نکات مراقبت پوست در بارداری که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم برای تمام مادرها لازم و موثر است؛ با این حال اگر در ۳ ماه اول بارداری با عوارض پوستی شدید مواجه شدید و قبلا هم دوران بارداری سخت و خاصی را گذراندید، حتما از تجربیات یک متخصص پوست استفاده کنید. همچنین می توانید با انجام چند مرحله پاکسازی پوست در هماناز، از ازدیاد جوش در دوران بارداری جلوگیری کنید و بسیاری از مشکلات پوستی خود را بهبود بخشید.
Discussion about this post