در دنیای امروز داشتن موهای صاف و درخشان بسیار طرفدار دارد و تقریبا اکثر افراد موهای صاف و لخت را به موهای مجعد و فر دار ترجیه می دهند.این نیاز مردم باعث شده تا روش های مختلفی برای صاف کردن موها در مراکز زیبایی و سالن های ارایشی مختلف فراهم شود.
یکی از این روش های پرطرفدار و همه گیر کراتینه است که به طور قابل توجهی در میان افراد محبوب شده است.کراتینه مو یکی از روش های صاف کردن مو ها، موها را ترمیم می کند و با صاف کردن مو ها آن ها را زیبا می کند. اما باید در نظر داشته باشید استفاده از هر روش شیمیایی مضراتی را هم به دنبال خواهد داشت که اجتناب ناپذیر است.
به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه فریب تبلیغات را بخورید تمامی جوانب را در نظر گرفته و سپس اقدام به کراتینه کردن مو های خود کنید. ما در این مقاله هر آنچه که باید در مورد کراتینه مو بدانید را به شما خواهیم گفت و شما را برای گرفتن بهترین تصمیم یاری خواهیم کرد.
فهرست مقاله
کراتین مو چیست؟
کراتین یک نوع پروتئین است. این پروتئین ساختار اصلی مو، پوست و ناخن را تشکیل می دهد از این جهت از اهمیت بالایی برخوردار است.کراتین فعالیت های مهم سلول های مو، پوست و ناخن را از جمله تولید پروتئین کنترل می کند در نتیجه وجود این ماده باعث سلامت مو و زیبایی و درخشانی آن خواهد شد و در واقع از مو ها در برابر هر نوع آسیبی حفاظت می کند. وجود پروتئین کراتین در مو ها بسیار حیاتی است که در صورت کاهش وجود آن مو ها درخشانی و زیبایی خود را از دست می دهند و دیگر سلامت اولیه خود را ندارند.
عواملی که باعث کاهش کراتین موجود در مو می شوند عبارتند از :
- استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی
- قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید
- تغییر در سبک زندگی و تغذیه
در پیش گرفتن روش های غلط برای حفظ و زیبایی مو ها و همچنین در پی کاهش پروتئین کراتین، کراتین با مواد شیمیایی به صورت مصنوعی ساخته می شود و برای احیای مو ها و ترمیم مو استفاده می شود. با این حال این روش دائمی و همیشگی نیست و به صورت موقت عمل می کند؛ موها بعد از گذشت چند ماه درخشندگی و صافی خود را از دست می دهند و دوباره به حالت وز و زبر باز می گردند از این رو نیاز به ترمیم و شارژ دارند.
انواع مختلف کراتین مو
کراتین مو در ۳ نوع مختلف وجود دارد
- نوع اول : کراتینی که به سلامت و احیای مو های آسیب دیده کمک می کند و تا حدی آب مورد نیاز درون مو را تامین می کند.
- نوع دوم :کراتینی که فقط موجب صاف شدن مو ها می شود و در آن مواد صاف کننده وجود دارند که مناسب مو های فر و مجعد است.
- نوع سوم :کراتینی که هم مو ها را احیا و سلامت می کند و هم در صاف و لخت کردن آن ها نقش دارد.
کراتینه مو همانطور که پیش تر گفتیم یک روش شیمیایی برای صافی و احیای مو ها است، بنابراین عواقبی را در پی دارد. فرایند کراتینه مو به طور متوسط حدودا ۹۰ دقیقه زمان می برد و بعد از آن هر ۲ یا ۳ ماه یکبار نیاز به ترمیم دارد. همینطور مراقبت هایی قبل و بعد از کراتینه مو وجود دارند که باید به آن ها توجه ویژه ای داشته باشید. کراتینه مو یک روش تقریبا پر دردسر است و چون یک روش شیمیایی می باشد برای کاهش عوارض آن بهتر است حتما مراقبت های بعد از کراتینه را انجام دهید تا کمترین میزان آسیب دیدگی را متحمل شوید.
مراقبت های قبل از کراتینه مو
چه کار هایی باید قبل از کراتینه مو هایمان انجام دهیم؟ آیا قبل از کراتین مو باید کاری کنیم؟ از جمله سوالات متداول که ذهن شما را بر هم میریزد این دسته از سوالات هستند. قبل از انجام کراتینه اول مطمئن شوید که مو های شما نیاز به کراتین دارد یا خیر و اصلا مو های شما برای کراتین کردن مناسب هستند یا نیستند؟
کراتینه مو برای چه کسانی مناسب است؟
موهای نرم و صاف برای کراتینه کردن مناسب نیستند و اکیدا توصیه می شود افرادی که دارای موهای لخت و نرم و صافی هستند اصلا به دنبال کراتینه مو نروند.مو های زبر و وز و موهای فر یا حالت دارد برای کراتینه کردن مناسب هستند.
نکته بعدی انتخاب سالن یا مرکز زیبایی مناسب است. حتما مو های خود را به دست یک آدم کار دان و متخصص بسپارید که علم کافی را در این زمینه داشته باشد. همینطور انجام کراتین برای هر نوع مو با توجه به جنس و ویژگی های دیگر آن متفاوت است که تخصص یک فرد کمک می کند تا بهترین روش برای کراتینه کردن مو های شما انجام شود.
قبل از کراتینه مو، موهای خود را بشویید، از نرم کننده ها استفاده نکنید، مو ها را کاملا خشک کنید و سپس خود را برای کراتین مو که حدودا ۹۰ دقیقه یا بیشتر زمان می برد، آماده کنید.
مراقبت های بعد از کراتینه مو
بعد از کراتینه مو های شما نیاز به مراقبت دارند تا شکل و زیبایی خود را حفظ کنند؛ همینطور با انجام این مراقبت ها به تثبیت مواد شیمیایی روی مو های خود کمک می کنید و مدت زمان کراتین مو های خود را بالاتر می برید.
استفاده از شامپو بدون سولفات
بعد از کراتینه کردن حتما از شامپو های بدون سولفات استفاده کنید تا مدت زمان بیشتری اثر کراتین را روی مو های خود حس کنید.
استفاده از ماسک مو بعد از کراتینه
انواعی از ماسک ها در دسترس شما هستند که آن ها را می توانید در حمام یا بعد از حمام استفاده کنید. این ماسک ها به ماندگای کراتین مو هایتان کمک خواهند کرد و مدت زمان آن را بیشتر می کنند. توجه کنید که حتما از ماسک مو های بدون سولفات استفاده کنید. استفاده نکردن از این ماسک مو ها آسیبی به مو های کراتینه شده شما نخواهد رساند در واقع این ماسک ها مدت زمان ماندگاری مواد کراتین را بیشتر خواهند کرد.
به استخر و دریا نروید
وجود کلر در استخر و وجود نمک در دریا برای مو های کراتینه شما اصلا خوب نیست و بهتر است حتما موهای خود را با یک کلاه به صورت کامل بپوشانید تا آب استخر و دریا به آن نفوذ نکند.
موهای تان را با کش نبندید
تا ۲ روز بعد از کراتینه مو های خود را با کش نبندید. بستن و جمع کردن مو ها با کش و سفت کردن آن باعث آسیب به مو های کراتین شده شما می شود.
موهای خود را تا ۲ روز نشویید
از حمام رفتن و شست و شوی مو ها تا ۲ روز خودداری کنید. بگذارید مواد کراتین به خوبی روی موهای شما بخوابد و تثبیت شود.
مزایای کراتینه مو
تنها مزیت کراتینه مو صاف و درخشان شدن مو های شما هست. احیای مو ها با یک روش شیمیایی نادرست است و این جان بخشی و احیا کردن مو ها فقط مدت زمان کمی روی مو ها تاثیر دارد و پس از آن با معایب بعد از احیای موقت موها هم مواجه می شوید.
معایب کراتینه مو
فرمالدهید
در مواد کراتینه مو ماده ای به نام فرمالدهید وجود دارد که این ماده سرطان زاست. تنفس و خوردن آن مشکلات تنفسی و خطر ابتلا به سرطان را خواهد داشت.این ماده برای افرادی که آسم یا برونشیت یا هر نوع مشکل تنفسی دارند حساسیت بیشتری ایجاد می کند و آن ها را دچار سوزش گلو، سوزش چشم، خونریزی بینی و آبریزش آن می کند. محصولات بدون فرمالدهید کراتینه مو هم وجود دارند که این مواد در اثر گرمای سشوار یا اتومو و هر گرمای دیگری فرمالدهید آزاد می کنند که این می تواند بسیار خطرناک تر باشد.
ریزش مو
حین کراتینه کردن مو های شما در معرض حرارت زیادی قرار می گیرد که همین امر باعث ریزش موی شدید می شود. همینطور فرایند کراتينه کردن مو ها نیاز به ترمیم هر چند ماه یک بار دارد، تکرار این روند ریشه ی مو های شما را تضعیف می کند.
ایجاد حساسیت
از آنجایی که مواد کراتینه شیمیایی هستند می توانند باعث حساسیت هایی در پوست و موی شما شوند. خارش و سوزش چشم، قرمزی در کف سر، تورم در پوست یا مو و همینطور ابتلا به آلرژی های طولانی مدت از جمله معایب کراتین هستند.
کراتینه مو برای خانم های باردار ممنوع است
مضرات خطرناک و سمی فرمالدهید موجود در مواد کراتین مو برای زنان باردار و جنین خوب نیست.
مدت زمان ماندگاری کراتین مو چقدر است؟
کراتین مو بسته به مراقبت های بعد از آن می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. اگر مراقبت های بعد از کراتینه را به خوبی انجام دهید می توانید تا حداکثر ۹ ماه کراتینه مو های خود را حفظ کنید. در این زمان هر ۲ یا ۳ ماه یک بار باید موهای خود را ترمیم کنید. اما به طور معمول زمان ماندگاری کراتین روی مو ها حدودا ۴ تا ۶ ماه است.
کلام آخر اینکه برای کراتینه کردن مو های خود عجله نکنید و نگاه تک بعدی به زیبایی موها نداشته باشید. کراتین مو در مدت زمان کوتاهی موهای شما را صاف، درخشان و زیبا می کند اما به طور کل یک روش شیمیایی است پس بهتر است با عقل خود و نه با چشم و هم چشمی و تبلیغات زیاد سلامت مو های تان را به خطر بیندازید. با استفاده از ماسک مو های مختلف خانگی می توانید سلامت و زندگی را به مو های خود ببخشید و آن ها را همانطور که میخواهید زیبا، درخشان و نرم کنید. همینطور به این ضرب المثل ” هر گل یه بویی داره” هم ریز توجهی داشته باشید و بدانید که مو های فر، مجعد، حالت دار و صاف همه آن ها به نوعی زیبا و جذاب هستند.