فهرست مقاله
توصیه هایی برای از بین بردن جوش های روی پلک و پیشگیری از آن
جوش روی پلک به اندازه جوش روی قسمت های مختلف صورت، کمتر رایج است اما می توان گفت به همان میزان یا حتی بیشتر آزار دهنده و دردناک است. البته نباید وجود هر زائده ای روی پلک را جوش نامید. ممکن است شما گل مژه داشته باشید و به اشتباه درمان های جوش را انجام دهید. پس خیلی مهم است که زوائد را به خوبی بشناسید و درست تشخیص دهید که بتوانید راه درست را برای درمان آن ها انتخاب کنید. در این مقاله ما شما را با علت و درمان جوش های روی پلک آشنا می کنیم.
تشخیص و شناخت جوش های پلک
تقریبا در هر جایی از صورت که منافذ باز وجود داشته باشند، جوش به وجود می آید. اما در یک سری از مناطق صورت مانند پلک و دور چشم شاهد یک سری جوش ها هستیم که در نواحی دیگر صورت کمتر دیده می شوند.
خدمات زیبایی پوست در منزل با آرایشگر در منزل هماناز
انواع جوش پلک و دور چشم:
پاپول التهابی
عموما جوش ها در منافذ با سبوم و چربی تشکیل می شوند. حال وقتی آلودگی ها و سبوم داخل منافذ و سلول های مرده پوست با هم ترکیب شوند، بدن یک واکنش دفاعی از خود نشان می دهد. گلبول های سفید در این شرایط به دستور بدن، به مبارزه با باکتری های داخل منافذ می آیند. در نتیجه پوست ملتهب و قرمز می شود که به آن پاپول التهابی یا آکنه های التهابی می گویند. پاپول های التهابی اکثرا روی پوست قرار دارند و در زیر پوست اثری از آن ها نیست. آن ها برجسته و قرمز هستند و اندازه شان کوچک تر از کیست است.
خدمات زیبایی پوست در منزل با آرایشگر در منزل هماناز
کومدون
کومدون ها در دو نوع هستند. کومدون های سر سفید و سر سیاه. نوع سر سفید آن ها خارج از سطح پوست است و باز می باشند و نوع سر سیاه آن ها در داخل پوست قرار دارد و بسته می باشند. اما نوعی از کمدون که روی پلک به وجود می آید، نوع سر سفید است که گاها به صورت خوشه های کوچک هم دیده می شود.
پاسچول
پاسچول ها جوش های چرکی زرد رنگ هستند که اطراف آن ها قرمز و مرکز آن ها پر از چرک زرد رنگ است.
انواع دیگری از زائده های پلک و اطراف چشم
همانطور که گفتیم هر برجستگی و زائده ای روی پلک و اطراف چشم جوش نیست و شناخت و تشخیص جوش از سایر زائده ها، به ما کمک بزرگی می کند. پس خوب است که شما علائم و نشانه های هر زائده را بشناسید تا آن ها را با جوش های پلک اشتباه نگیرید و بدون آگاهی باعث بدتر شدن شان نشوید.
خدمات زیبایی پوست در منزل با آرایشگر در منزل هماناز
علائم گل مژه
همه ی ما گل مژه را به شکل یک برآمدگی روی پلک می شناسیم. گل مژه ها معمولا بزرگ و برجسته هستند. در واقع گل مژه نوعی از پاسچول است چرا که دارای التهاب و عفونت است و مانند جوش چرکی می باشد. گل مژه ها در قسمت پایه مژه به وجود می آیند. گل مژه ها، هم دردناک هستند و هم بسیار آزار دهنده و خیلی هم حساس می باشند و نباید به آن ها دست زد. در مواقعی گل مژه پوسته پوسته می شود و ترشحاتی از خود دارد به طوری که سر آن ها در قسمت برجستگی باز می شود و چرک ها تخلیه می شوند و زائده از بین می رود.
التهاب مزمن
این التهابات در قسمت عمیق تری از سطح پوست قرار دارند و مانند گل مژه با تخلیه شدن از بین نمی روند. البته التهابات مزمن خیلی بیشتر زمان می برد تا به طور کامل ایجاد شوند. محل قرار گیری آن ها نیز در لبه پلک و به دور از مژه ها می باشد.
میلیا
هرگاه روی پلک و اطراف زیر چشم برجستگی های سفید رنگ و کوچک مشاهده کردید، بدانید که میلیا است. میلیا برخلاف پاسچول و جوش های دیگر هیچ التهاب و دردی ندارد. میلیا ها باعث ایجاد خارش اطراف چشم نمی شوند و همینطور تخلیه هم نمی شوند. میلیا اغلب روی پوست پلک و زیر چشم ایجاد می شود و مانند کیست هایی به اندازه ۱ تا ۲ میلی متر است که بسیار کوچک هستند. در واقع میلیا یا همان کیست های پوستی، پر از کراتین های باقی مانده هستند که اصلا نباید به آن ها دست زد و سعی در تخلیه کردنشان داشت.
توصیه هایی برای پیشگیری از بروز آکنه در اطراف پلک و چشم
زمانی آکنه به وجود می آید که منافذ پوست شما بسته شوند. در این منافذ بسته، سبوم و آلودگی ها دست به دست هم می دهند و آکنه را ایجاد میکنند. در حال حاضر هیچ راه حل قطعی برای درمان آکنه پیدا نشده اما شما می توانید با به کار گیری یک سری اقدامات از بروز آن ها جلوگیری کنید.
خدمات زیبایی پوست در منزل با آرایشگر در منزل هماناز
۱– پلک ها و اطراف چشم را با محصولات پوستی مناسب تمیز کنید
پوست اطراف چشم نسبت به پوست قسمت های دیگر صورت خیلی حساس و نازک است و نیاز به مراقبت های بیشتری دارد. سعی کنید از شوینده های سنگین و قوی برای تمیز کردن اطراف چشم خود استفاده نکنید. برای جلوگیری از بروز جوش های پلک و اطراف چشم از محصولات سبک و مناسب مانند نان، کومدوژنیک، کرم های مخصوص دور چشم و شوینده ها و پاک کننده های سبک و ملایم استفاده کنید تا جوش های کمتری از اطراف چشم، بیرون بزند. همینطور نیاز است که همیشه دور چشم خود را مانند قسمت های دیگر صورت تمیز و پاکیزه نگهدارید تا آلودگی ای برای ایجاد جوش وجود نداشته باشد.
۲–پوست را تحریک نکنید
تمام مواردی که باعث خارش پوست اطراف چشم، تحریک یا التهاب پوست پلک و دور چشم میشود را باید دانست و از آن ها دوری کرد تا از ایجاد جوش جلوگیری کرد. عواملی که باعث تحریک پوست چشم افراد می شوند، استفاده از لوازم آرایشی غلیظ چشم، محصولات آرایشی و بهداشتی که تاریخ انقضاء آن ها گذشته، پاک کننده های چشم قوی و براش ها و اسفنج های آلوده که در اطراف چشم استفاده می شوند، هستند.
۳–داشتن مشکلات پوستی دیگر
همیشه جوش ها در اثر مراقبت نکردن صحیح ما به وجود نمی آیند. گاهی مشکلات دیگر پوستی منجر به ایجاد زوائد و جوش های پوستی می شوند و زمینه را فراهم می کنند. کسانی که مشکلات پوستی همچون اگزما، تب یونجه، روزاسه و یا حساسیت های فصلی دارند پوست پلک و اطراف چشمشان حساس تر است و مستعد جوش می باشد. همچنین اگر از محصولاتی که برای پوست دور چشم طراحی نشده اند و بافت سنگینی دارند استفاده کنید شرایط را برای ایجاد جوش های متعدد فراهم می کنید. به طور کلی همیشه سعی کنید از لوسیون و کرم های مخصوص دور چشم استفاده کنید تا منافذ پوست شما بسته نشوند و یا ساییدگی های پلکی به وجود نیاید تا از شر جوش های پلک در امان بمانید.
۵ توصیه موثر برای درمان جوش های روی پلک و اطراف چشم
خدمات زیبایی پوست در منزل با آرایشگر در منزل هماناز
1- پوست خود را هیدراته نگه دارید
همیشه کاری کنید که اطراف چشم شما کاملا مرطوب باشد و زیر پوستتان آب باشد. از عواملی که باعث از بین رفتن رطوبت اطراف چشم مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید می شوند، دوری کنید. همیشه پوست اطراف چشم خود را با کرم های مرطوب کننده و آبرسان، هیدراته نگه دارید.
2- از رتینول استفاده کنید
برای از بین بردن سلول های مرده پوست و همچنین جلوگیری از به وجود آمدن میلیا و آکنه از محصولات رتینول که موضعی هستند مانند لوسیون و اسکراب های لایه بردار ملایم استفاده کنید. همانطور که پیش تر گفتیم پوست اطراف چشم حساس تر و نازک تر از قسمت های دیگر صورت است بنابراین از رتینول فقط در نواحی خاصی از چشم که آکنه وجود دارد استفاده کنید. توجه داشته باشید که وقتی برای دفعات اول از رتینول استفاده می کنید دچار لایه برداری و قرمزی در پوست خود می شوید که این قرمزی در اطراف چشم بیشتر است. به همین دلیل برای جلوگیری از قرمزی و لایه برداری بیش از اندازه در هنگام شروع، ۲ یا ۳ بار در هفته از آن استفاده کنید. بعد از مدتی پوست شما به رتینول و آلفا هیدروکسی اسید عادت می کند و تاب بیشتری در برابر آن میدارد، بنابراین می توانید میزان استفاده از رتینول را افزایش دهید و هر روز هفته از آن استفاده کنید.
3- به جوش ها فرصت بدهید تا خودشان از بین بروند
خیلی از شما صبر و حوصله کافی را در برابر جوش ها ندارید و تمایل دارید هر چه سریع تر آن ها را از بین ببرید. از همین رو اقدام به دستکاری کردن، فشار دادن و کندن جوش ها می کنید. این کار ها نه تنها به بهبود جوش های شما کمکی نمی کند بلکه باعث تشدید آن ها می شود. شما با دستکاری جوش هایتان آن را روی سطح پوستتان پخش می کنید و باعث ایجاد اسکار می شوید. جوش های خود را تحریک می کنید و باعث بزرگ و ملتهب شدن آن ها می شوید. برای بهبود سریع جوش می توانید از کمپرس گرم استفاده کنید. اما هرگز جوش های خود را فشار ندهید چرا که این کار باعث متلاشی شدن سبوم و بیشتر شدن التهاب می شود. اما استفاده از کمپرس گرم را امتحان کنید چرا که به افزایش جریان خون و تخلیه جوش منجر می شود و می تواند باعث التیام در پوست های پوسته پوسته شده بشود.
4- رعایت بهداشت شخصی
همیشه رعایت بهداشت شخصی ما را از معضلات آزار دهنده مانند جوش های پوستی دور نگه می دارد. سعی کنید همیشه قبل از دست زدن به چشم و اطراف آن، دستان خود را بشویید. از لوازم آرایشی مشترک استفاده نکنید و همیشه براش ها و اسفنج های آرایشی خود را تمیز کنید. وقتی دستانتان آلوده است پلک خود را نمالید و زمانی که اطراف چشمتان جوش است، آرایش نکنید. با رعایت نکات بهداشتی ذکر شده، هم جوش های فعلی خود را درمان می کنید و هم از زدن جوش های جدید جلوگیری می کنید.
5- از لنز و آرایش چشم استفاده نکنید
زمانی که روی پلک و اطراف چشم هایتان جوش دارید، سعی کنید از لنز های چشمی استفاده نکنید. از لوازم آرایشی چشم مانند ریمل و خط چشم و سایه و غیره استفاده نکنید. در عوض از محصولات آرایشی بهداشتی ملایم مانند ژل شستشوی سبک و کراوی استفاده کنید تا از بسته شدن منافذ پوستتان جلوگیری کنید.
Discussion about this post